Prajitura cu ness si frisca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 cana      zahar pudra
  • 1 cana      nuca
  • 370 grame      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 240 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prima data se prepara un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina si se baga la cuptor. Al doile blat este din albusuri. Se mixeaza 7 albusuri spuma tare cu o cana zahar, o cana nuca prajita si zdrobita, 3 linguri faina si se coace.

2. Crema: Pe baie de aburi se freaca intr-un castron 7 galbenusuri cu o cana zahar pudra, 3 linguri faina, 6 pliculete de ness (frecate inainte cu 3 linguri apa), iar la urma dupa ce se ia de pe aragaz se adauga un pachet margarina Unirea (la temperatura camerei) si se freaca bine. Daca crema a iesit un pic moale puteti adauga biscuiti zdrobiti.

3. Se aseaza astfel prajitura: blatul de pandispan care se insiropeaza, crema, blatul de albusuri, frisca.


Retete similare