Prajitura cu nuca caramelizata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 600 grame      nuca
  • 10 ml      ulei
  • 200 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 30 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Bateti albusurile spuma cu putina sare si 250g de zahar, adaugati faina si 250g de nuca macinata. Coaceti 3 foi, pe dosul tavii 10 minute fiecare.

2. Caramelizati 150g de zahar si adaugati nuca prajita anterior. Rasturnati pe o farfurie unsa cu ulei,i dupa ce s-a racit si zdrobiti cu sucitorul.

3. Fierbeti pe abur galbenusurile, zaharul ramas, margarina Unirea, 100g ciocolata, rom. Dup ace se raceste spumati crema, apoi amestecati cu nuca caramelizata si umpleti foile. Ornati cu ciocolata topita si nuca.


Retete similare