Prajitura cu nuca de cocos

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat se amesteca urmatoarele ingrediente: 150 g margarina Unirea Original, 100 grame zahat pudra, o lingura cacao, 250de grame faina, un plic praf de copt si 100 de grame de smantana pentru a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul,aluatul obtinut se da la frigider cca 30 de minute.

2. In timpul acesta,se face crema de nuca de cocos : 6 albusuri se bat spuma cu putina sare , se adauga6 linguri de zahar pudra,se bate in continuare,albusul se va intari mai mult,iar zaharul se topeste;pe urma se adauga 200 de grame de nuca de cocos si cu o lingura de lemn se amesteca usor pentru a se omogeniza.Dupa aceea scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua.Jumatate se intinde si se pune intr-o tava (de cca 30/20) unsa cu margarina unirea,apoi peste se pune crema de nuca de cocos. Peste crema de nuca de cocos,uniformizata se pune a doua jumatate de aluat(intins, in prealabil). Tava se da la cuptorul incins, la foc mediu,cca 30-35 de minute.Apoi cand este gata se lasa sa se raceasca.

3. Cand este rece se pune deasupra crema de vanilie: 6 galbenusuri,200 de garme de zahar pudra,3 linguri de faina, 300 ml d lapte,si o fiola de esenta de vanilie si 4 plicuri de zahar vaniliat,se fierb pe aburi, pana ce compozitia se ingroasa( se amesteca tot timpul),apoi se lasa la racit.Dupa ce e rece se amesteca cu 200 de grame de margarina unirea pentru creme pana devine o spuma.Apoi se pune peste blatul rece.Se pune peste crema de vanilie o glazura din : 7 linguri de zahar, 3 linguri de cacao,3 linguri de apa si 50 de grame de margarina unirea pentru creme si o ciocolata neagra.Toate aceste ingrediente se fierb pe foc pana se omogenizeaza.Se lasa la racit si apoi se pune peste crema de vanilie.Peste glazura se presara nuca de cocos,apoi se da la rece cel putin 2-3 ore.


Retete similare