Prajitura cu nuca de cocos

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 50 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: Se bat albusurile spuma si adaugi 100 g zahar, continui sa bat amestecul foarte bine pana se topeste zaharul, adaug 75g mac si 75g nuca de cocos, incorporezi totul, apoi adaugi 2 linguri de faina si un praf de copt, bagi compozitia la cuptor si o coci la foc mic.

2. Pentru crema: Amesteci 7 galbenusuri su zaharul, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Ingrosi amestecul pe baza de aburi pana devine crema groasa. O lasi sa se raceasca si incorporezi in ea margarina unirea frecata spuma. Mai intai asezi blatul peste el, intinzi jumate din crema, apoi biscuiti inmuiati in putina cafea unul langa celalalt, iar peste ele intinzi cu atentie cealalta parte de crema.

3. Deasupra torni glazura pregatita asa: 4 linguri de zahar le amesteci cu 3 linguri de lapte, cu 2 linguri de cacao si cu 25g margarina unirea, le fierbi la foc mic, torni glazura peste prajitura , iar deasupra presari un amestec din 25g de nuca de cocos, 25g de mac.


Retete similare