Prajitura cu nuca

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • vanilie ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 250 ml      Frisca
  • 250 grame      nuca
  • 10 linguri      ulei
  • 15 linguri      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 15 linguri de apa minerala, 15 linguri zahar, 10 linguri ulei, un praf amoniac stins in otet, un praf de sare, faina cat cuprinde pentru un aluat tare. Din acest aluat se coc 3 foi, pe dosul tavii.

2. Crema: 250 ml fisca vegetala lichida, 250 g margarina Unirea, 200 g zahar pudra, 250 g nuca macinata, esenta vanilie. Se bate frisca pana se face spuma, separat se freaca margaraina la temperatura camerei cu zaharul pudra. Se incorporeaza frisca cu margarina spuma, nuca macinata. La sfarsit se pune esenta de vanilie.

3. Crema se pune intre foi, se pune o greutate deasupra si se da la rece.


Retete similare