Prajitura cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 22 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 750 ml      lapte
  • 22 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se prajeste nuca, se faramiteazasi se pun in tava mare peste care se adauga 150gr margarina topita unirea. Se face blatul din 16 ling zahar, 8oua,1 6 lig faina, 8 ling apa, praful de copt, zaharul vanilat si 2 ling de ness. Blatul se rastoarna peste margarina racita si nuca. Se baga la cuptor si intre timp se face crema.

2. Crema: 6 galbenusuri se amesteca cu 6 ling faina, 6 ling zahar si 2 ling de ness. Se subtiaza cu 750 ml lapte. Se fierbe in oala pana se ingroasa. Se invarte mereu. Dupa ce s-a racit crema se amesteca cu 300 gr de marg Unirea si 300 gr zahar.

3. Se aseaza blatul cu nuca in sus, se pune apoi crema si deasupra albusurile batute spuma. Prajitura este mai gustoasa daca in loc de albusuri se pune frisca.


Retete similare