Prajitura cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 250 grame      nuca
  • 2 linguri      cacao
  • 240 linguri      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 9 linguri      lapte
  • 200 grame      faina
  • 240 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 200 g faina, 200 g margarina, 2 linguri zahar, 5 linguri lapte, un ou intreg si 2 galbenusuri. Din aceste ingrediente se face un aluat care se imparte in doua parti.

2. Crema: 250 g nuca, 5 albusuri, 3 galbenusuri, 200 g zahar. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si se adauga spuma facuta din albusuri si apoi nuca. Se aseaza crema pe prima foaie si se pune a 2-a foaie si se da la cuptor (25-30 min)

3. Dupa ce este coapte si racita se adauga glazura obtinuta din: 200 g zahar pudra, 4 linguri lapte fierbinte, 2 linguri cacao, 40 g margarina.


Retete similare