Prajitura cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separam ouale ,albusul il spumam cu zaharul, adaugam cele 3 galbenusuri si apoi nuca, faina amestecata cu praful de copt si apa fiarta. Repetam operatiunea si coacem astfel 3 blaturi subtiri.

2. Crema, frecam margarina cu 2 sau 3 linguri de zahar pudra, sa se inmoaie .Pe foc punem laptele, galbenusurile, faina si zaharul, pana se ingroasa ca o ciulama. Lasam sa se raceasca foarte foarte bine si amestecam incet cu margarina moale si o esenta de vanilie. Este o crema minunata.

3. Pentru glazura batem albusul pe baie de abur cu zaharul si apoi punem epste prajitura. Punem prma foaie, jumatate din crema,a doua foaie si restul de crema. Acoperim cu ultima foaie si glazura de albus. Este minunata


Retete similare