Prajitura cu nuca

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 3      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 500 g faina, 200 g zahar, 250 g margarina Unirea, 3 galbenusuri, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita amoniac. Se pregateste coca, se imparte in doua parti. O parte se intinde pe fundul tavii, se unge cu 300 g marmelada, apoi se pune partea a doua de coca pe marmelada si deasupra crema de nuca.

2. Crema de nuca: 3 albusuri, 150 g zahar, 150 g nuca macinata, zeama de la o lamaie. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul. Cand bezeaua este gata, se pune nuca macinata si zeama de lamaie, se amesteca usor, fara a scoate aerul din bezea.

3. Crema de nuci se intinde peste a doua foaie de prajitura si se pune la copt, la foc mijlociu cca 35 minute.


Retete similare