Prajitura cu nuca si crema caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 600 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 400 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 880 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 4 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: 12 albusuri, 400 g zahar, 4 linguri zeama de lamaie, 200 g nuci date prin masina (cam 2 cani), 4 linguri faina, un praf de copt, stins in otet sau lamaie Se coace in tava bine unsa. Pe blatul scos din cupror se intinde uniform ciocolata de menaj alba, rasa (400 g)

2. Crema: se caramelizeaza 14 linguri de zahar. Apoi se adauga 2 pachete de margarina Unirea si 4 linguri de apa. Se fierb la foc mic si se amesteca tot timpul pana devine omogena. Se incorporeaza aici crema obtinuta din 12 galbenusuri frecate cu 10 linguri de zahar pana se dizolva zaharul.

3. Se tine compozitia pe foc (se amesteca tot timpul) pana devine cleioasa. Se adauga (dupa ce se ia crema de pe foc) 400 g nuci taiate si prajite un pic la cuptor inainte. Aceasta crema se intinde pe blat dupa ce se receste putin. Se poate rade apoi deasupra un pic de ciocolata alba.


Retete similare