Prajitura cu nuca si gem

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 500 grame      nuca
  • 5 buc      oua
  • 350 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se framanta pana iese un aluat consistent si se lasa jumatate de ora la frigider acoperit cu o folie de aluminiu. Umplutura: Un borcan gem de caise, 500 g nuca pisata, 4 oua si 2 linguri de zahar.

2. Dupa ce am scos coca de la frigider se intinde si se pune in tava, se acopera si partile laterale ale tavii. Se pune gemul, nuca, cele 4 galbenusuri se amesteca, albusul se bate spuma cu cele 2 linguri de zahar si se pune si zahar vanilat.

3. Se bate spuma si se incorporeaza cu nuca iar dupa aceea se toarna peste gem. Se baga la cuptor la un foc potrivit, se scoate si se pudreaza.


Retete similare