Prajitura cu nuca si jeleu

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar pudra
  • 300 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 2 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 30 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 450 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Cantitati ingrediente si preparare aluat: in 450 g faina se face un culcus in care se pun: 7 galbenusuri, 250 g margarina Unirea original, 80 g drojdie verde, dizolvata in 100 g smantana, 2 plicuri praf de copt, 2 lamai (coaja si zeama), 30 g zahar. Toate acestea se framanta foarte bine, iar aluatul se imparte in 3 bucati care se lasa sa creasca pana cand se pregateste umplutura.

2. Cantitati ingrediente umplutura I: 7 albusuri batute spuma tare cu 300 g zahar pudra, 300 g nuci macinate, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom. Cantitati ingrediente umplutura II: 500 g jeleu. Asamblare prajitura: din cele 3 bucati de aluat se intind trei foi. In tava de copt, unsa cu margarina si tapetata cu faina, se aseaza prima foaie si se intinde umplutura. Se acopera cu a doua foaie peste care se aranjeaza jeleuri intregi, iar deasupra se intinde a treia foaie.

3. Prajitura se lasa sa creasca in tava, la cald, dupa care se da la cuptor si se coace la foc mic. Cand este gata, se pudreaza cu zahar farin.


Retete similare