Prajitura cu nuca si ness

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      nuca
  • 10 ml      ulei
  • 20 grame      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 30 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 150 garme de zahar si se continua baterea pana la topirea lui. Se adauga faina, cacao si 300 de grame de alone prajite si apoi macinate .Se imparte aluatul in 3 parti, se unge dosul unei tavi cu ulei si se coc astfel 3 foi la foc mic, timp de 15 minute. Imediat dupa ce se scoate tava, se desface foaia cu un cutit si se lasa la racit

2. Se caramelizeaza 200 de grame de zahar, se adauga100 grame nuca prajita si apoi se rastoarna pe un dog bine umezit. Dup ce s-a racit , se zdrobeste nuca cu ajutorul unui sucitor. Se pune pe baie de abur galbenusurile frecate cu restul de zahar, margarina Unirea pentru creme, laptele si nessul dizolvat in putin lapte fierbinte. Se amesteca pana se ingroasa compozitia si apoi se lasa la racit

3. Dupa ce s-a racit se adauga nuca, se umplu foile, se unge si ultima foaie si se presara nuca macinata


Retete similare