Prajitura cu nuca si ness

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 1 cana      nuca
  • 14 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 190 grame      zahar pudra
  • 23 linguri      zahar tos

Mod de preparare

1. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati 150garme de zahar si continuati baterea pana la topirea lui. Adaugati faina, cacao si 300 de g de alune prajite si apoi macinate .Impartiti aluatul in 3 parti, ungeti dosul unei tavi cu ulei si coaceti astfel 3 foi la foc mic, timp de 15 minute. Imediat dupa ce scoateti tava, desfaceti foaia cu un cutit si o lasati la racit.

2. Caramerlizati 200 de g de zahar,adaugati 100g nuca prajita si apoi rasturnati compozitia pe un dog bine umezit. Dup ce s-a racit , zdrobiti nuca cu ajutorul unui sucitor. Puneti pe baie de abur galbenusurile frecate cu restul de zahar, margarina Unirea pentru creme, laptele si nessul dizolvat in putin lapte fierbinte. Amestecati pana se ingoasa compozitia si apoi o lasati la racit.

3. Dupa ce s-a racit adaugati nuca, umpleti foile, ungeti si ultima foaie si presarati nuca macinata.


Retete similare