Prajitura cu nuci

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 700 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga ouale unul cate unul, frecand bine dupa fiecare, se adauga praful de copt si esenta, iar apoi faina in ploaie pana se obtine consistenta unui aluat moale.

2. Se toarna aluatul intr-o forma deptrunghiulara destul de mare, (aprox 30cm/20cm) unsa si tapetata cu faina, si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 20 minute.

3. Intre timp, se bate albusul spuma cu zaharul pudra, se scoate prajitura si se intinde albusul batut deasupra si se presara miezul de nuca zdrobit. Se introduce prajitura din nou in cuptor pentru aproximativ 20 minute.


Retete similare