Prajitura cu pere si nuci

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 75 grame      amidon
  • 150 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 275 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      faina
  • 4 buc      oua

Mod de preparare

1. Se taie nucile mare, cu un cutit. Se freaca spuma 250g margarina cu 200g zahar, 1 plic de zahar vanilat, sarea si coaja de lamaie rasa. Se adauga treptat ouale, apoi amidonul cernut.Se incorporeaza cate putina faina cernuta impreuna cu praful de copt, iar la sfarsit se pun 100g nuci taiate si se omogenizeaza.

2. Se spala perele, se taie in jumatate si se indeparteaza semintele. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava, iar deasupra se aseaza felii de pere si se presara nucile, zaharul si zaharul vanilat ramase. Se rade margarina ramasa sau se taie in felii subtiri si se repartizeaza peste pere.

3. Se coace prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mijlociu, timp de 30-35 minute. Se scoate din cuptor, iar dupa ce s-a racit, se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marie.


Retete similare