Prajitura cu piure de castane

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      zahar pudra
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina Unirea Original cu 100 grame zahar tos pana devine spuma, se adauga galbenusurile treptat si laptele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in margarina, alternative cu faina amestecata cu praful de copt si o lingura de cacao. Se unge o tava cu margarina si se toarna blatul, se da la copt 40 de minute la foc potrivit

2. Blatul se taie in doua dupa ce s-a racit si se insiropeaza cu un sirop facut din 5 linguri de zahar ars, stins cu 150 ml apa la care se pune rom dupa ce s-a racit complet.Se freaca margarina Unirea pentru crème cu 100 grame de zahar pudra si se incorporeaza piureul de castane, ambele ingrediente trebuie sa aibe aceasi temperetura pentru a nu se taia crema!

3. Se freaca zaharul pudra cu 50 grame de cacao, se adauga 2-3 linguri de apa fierbinte si 1 lingura de ulei. Se freaca pana ce se omogenizeaza si se toarna peste prajitura. Se da la rece pentru cateva ore apoi se taie.


Retete similare