Prajitura cu rahat

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 500g faina; 200g margarina, 100 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cub drojdie; 1 ou intreg; 1 galbenus. Crema: 500 g rahat fructe; 4 albusuri; 200g zahr; 200g nuca macinata, 100g dulceata acrisoara. Glazura: 3 galbenusuri, 150g zahar pudra.

2. Se amesteca ingredientele pentru foi, se lasa la dospit, dupa care se imparte aluatul in 4 parti. Se intinde prima foaie si se pune in tava, se unge cu dulceata si se pune a doua foaie peste care se pune 4 albusuri batute spuma cu zaharul si nuca macinata. Se intinde a treia foaie peste care se pune rahatul taiat foarte marunt, iar apoi se pune si ultima foaie care se inteapa furculita. Se pune prajitura la copt pentru 50 min la 180 grade.

3. Peste prajitura fierbinte se intinde glazura din galbenus frecat cu zahar.


Retete similare