Prajitura cu rahat

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      rahat
  • 50 grame      nuca
  • 20 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru pandispan: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul treptat si se bate pana se topeste. Se adauga esenta de vanilie, rahatul taiat cubulete mici, o cana de faina, praful de copt si nucile maruntite. Se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus.

2. Se toarna compozitia in tava si se baga la cuptor cca 40 min dupa care se lasa sa se raceasca. Pentru crema: se pun pe foc mic intr-o craticioara galbenusurile 250 g zahar, o lingura faina, 250 g margarina taita cuburi mici si 2 linguri cacao. Se amesteca incontinu pana se ingroasa.

3. Preparare: se aseaza o foaie de napolitana, se toarna 1/2 din crema dupa care se aseaza pandispanul, restul de crema si foaia de napolitana. Se apasa foarte bine si se lasa la rece pana a 2 zi. Pofta buna!


Retete similare