Prajitura cu rom

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 2 linguri      cacao
  • 700 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 3 linguri      lapte
  • 250 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 4 oua, 250 g faina, 250 g zahar, 6 linguri apa rece, o lingurita amoniac Blat: Se freaca zaharul cu galbenusurile si apa, iese o compozitie spumoasa, se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si albusul batut spuma. Faina se amesteca in sens vertical, se rastoarna compozitia in tava tapetata.

2. Crema: Se taie blatul in doua parti, cea de deasupra se insiropeaza cu 250 ml rom. Se freaca 250 g margarina, cu 200 g zahar, in care se adauga blatul insiropat. Pentre gust se adauga si 200 g nuci macinate, arome

3. Glazura: 250 g zahar cu 3 linguri lapte, 4 linguri apa si 2 linguri cacao. Se fierb toate pana se leaga. Se lasa sa se racoreasca putin si se aduga 50-70 g margarina. Peste blatul neinsiropat se toarna crema uniform si apoi glazura bine racita.


Retete similare