Prajitura cu spuma de ou

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 340 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 280 grame      faina
  • 210 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din faina, margarina, zahar pudra, coaja rasa de lamaie, drojdie de marimea unei nuci dizolvata din 2 linguri apa calduta, 8 albusuri si putina sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie de grosimea degetului mic. Foaia se pune in tava de prajitura si se unge cu gem de caise. Se lasa la dospit 30 min.

2. Intre timp, se bat spuma albusurile cu 200g zahar pudra, 1 plic praf de vanilie si coaja rasa de lamaie. Compozitia se intinde peste marmelada din tava, se pune la cuptor si se coace la foc mic.

3. Cand s-a racit , se taie in bucati dreptunghiulare.


Retete similare