Prajitura cu spuma de oua

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 340 grame      zahar pudra
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 280 grame      faina
  • 210 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din 280 g faina, 210 g margarina Unirea, 140 g zahar pudra, coaja rasa de lamaie, drojdie cat o nuca dizolvata in 2 linguri apa calduta, 3 galbenusuri si putina sare, se framanta un aluat.

2. Se intinde in tava unsa o foaie de grosimea degetului mic si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Intre timp 8 albusuri cu 200 g zahar pudra, o vanilie si coaja rasa de lamaie se bat spuma tare.

3. Peste foaia din tava se unge cu gem de caise, apoi cu spuma de ou si se coace la foc incet, cand s-a racit se taie bucati dreptunghiulare.


Retete similare