Prajitura cu Spuma

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 linguri      gem
  • 100 grame      unt
  • 2 linguri      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1 ceasca      lapte
  • 500 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile: Se amesteca 4 galbenusuri cu margarina (Unirea),zaharul,praful de copt si faina. Daca mai este nevoie se adauga lapte. Se fac 4 foi si se coc pe dosul tavii.

2. Crema: Una dintre cele 4 foi se zdrobeste si se inmoaie cu o ceasca de lapte, 100 grame de zahar,100 grame de unt, 2 linguri de gem, rom, vanilie si cacao. Si se umple foile.

3. Albusurile se bat spuma cu zahar pudra pe baie de abur pana se ingroasa si se pune calda pe prajitura iar deasupra se rade ciocolata.


Retete similare