Prajitura cu struguri

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 55 min

Ingrediente

  • 2      oua
  • 200 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 200 grame faina, 100 grame migdale rase, 100 grame zahar pudra, un praf de sare, 125 grame margarina Unirea, 2 galbenusuri Crema: 20 grame gelatina transparenta, 500 grame branza dulce, 150 grame zahar pudra, 250 grame frisca, 375 grame struguri din compot Pentru ornat: migdale, frunze de menta

2. Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, se pun intr-o folie si se lasa 30 minute la rece. intr-o tava se aseaza hartie de copt (sau de pergament), se intinde aluatul si se da la cuptorul in prealabil incalzit, pentru 12-15 minute. Strugurii se pun la scurs, gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, se bate bine frisca pana se intareste, dupa care se amesteca branza cu gelatina, se adauga strugurii si frisca batuta.

3. Peste aluatul copt si racit se toarna crema, se orneaza cu migdale si frunze de menta. Se da la frigider pana se intareste, se taie bucati si se serveste.


Retete similare