Prajitura cu struguri

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 1 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se spala strugurii, se desprind de pe ciorchine si se lasa la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri. Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile batute spuma, apoi laptele, aromole, bicarbonatul stins si faina. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza in aluat, amestecand de jos in sus.

2. Se imparte compozitia in 2 parti egale si se pune cacao in jumatate din compozitie si se amesteca. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata, apoi se toarna compozitia cu cacao se amesteca usor pe verticala folosind o furculita.

3. Deasupra se aseza boabele de struguri trecute prin faina. Se coace timp de 10 minute la foc iute si apoi se reduce la jumatate si se mai lasa 20 de minute. Se lasa la rece si se taie.


Retete similare