Prajitura cu suc de rosii Larisa

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 12 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 12 linguri      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 12lg.ulei,12lg.apa,12lg.zahar, 2lg.suc de rosii, esente si amoniacul stins cu otet, se amesteca si se framata apoi cu 500 gr.faina. Se coc 4 foi pe fundul tavii.

2. Crema: 150gr.zahar se ard caramel, cand clocoteste se aduga cacao,margarina,cele 3 cesti de apa,restul de 150 gr zahar,apoi 3 lg faina si se fierb cat sa se faca ca o smantana.

3. Fierbinte crema se pune pe foi, inclusiv pe ultima, pe care se presoara si nuca de cocos.


Retete similare