Prajitura cu suc de rosii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri suc de rosii, 1 praf de copt, 1 ou, faina cat cuprinde. Crema: 1/2 litri lapte, 4 linguri gris, 200g margarina, 200g zahar. Glazura: 9 linguri zahar, 2 linguri cacao, 4 linguri apa putina margarina.

2. Intr-un bol amestecati zaharul, uleiul, sucul de rosii si praful de copt dintr-un pliculet, adaugati apoi un ou si faina cat cuprindeapoi framantati bine pana obtineti o masa omogena. Impartiti in 4 bulgarasi, apoi intindeti fiecare dintre ei si ii puneti la copt pe fundul intors al tavi mici. Puneti foile sa se raceasca si le lasati 24 ore.

3. Pentru crema puneti laptele la fiert cu 4 linguri de gris. Dupa ce s-a racit amestecati cu 200g margarina si adaugati 200g zahar. Bateti bine pana se face o crema spumoasa si usoara. Puteti folosi si mixerul. Fierbeti glazura la foc mic. Aseati foile una peste alta cu crema intre ele, iar pe foaia din mijloc intindeti gem de caise si turnati glazura fierbinte deasupra.


Retete similare