Prajitura cu urda

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 25 grame      amidon
  • 60 grame      gem
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 600 grame      zahar tos
  • 8      oua
  • 350 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 500g urda dulce, 2 linguri dulceata de pepene rosu(sau stafide ), 500g faina, 200g zahar, 4 linguri cacao, 200g margarina, 1 praf de copt, 1 lingurita(rasa) bicarbonat de sodiu, 350 ml lapte, 8 oua, 1 lingura amidon Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata.

2. In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu margarina, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta. Tapetam o tava cu margarina si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).

3. Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’. Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa. Pofta buna!


Retete similare