Prajitura cu vanilie

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 ml      Frisca
  • 3 linguri      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 100 grame      margarina Unirea Original
  • 300 grame      faina
  • 300 ml      lapte

Mod de preparare

1. Blat: Albusurile se mixeaza cu 100g zahar, galbenus. Se amesteca cu uleiul 2 plicuri zahar vanilat, esenta si 3 linguri din siropul de zahar ars (100gzahar,150ml apa). Adaugam faina, cacaoa, praful de copt.Timp de coacere 30 min.

2. Crema: Budinca se amesteca cu 100g zahar si 50ml lapte rece. 250ml lapte se pune la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca si amestecam (apoi se lasa la racit). Margarina se topeste pana devine ca o crema.

3. Punem cate o lingurita din budinca racita in margarina si amestecam. Turnam crema pe blatul insiropat. Decor: Mixam frisca cu 2 plicuri zahar vanilat si cand e aproape gata adaugam 2 linguri smantana si mixam. Pofta buna!


Retete similare