Prajitura cu vanilie

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 80 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 40 grame      zahar vanilat
  • 530 grame      zahar tos
  • 16      oua
  • 50 ml      lapte
  • 20 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din 10 oua si 150 g zahar se face blat pandispan. Se adauga 80 g nuca macinata, 20g faina si un plic praf de copt .Se pune la cuptor intr-o tava dreptunghiulara.

2. 6 albusuri se bat spuma tare cu 180g zahar pe baie de abur .Cand este suficient batut se adauga 1-2 linguri zeama lamaie .Se pune deasupra blatului pe jumatate copt si la cuptor.

3. Se bat pe baie de abur 6 galbenusuri ,200g zahar, 50ml lapte si 4 plicuri vanilie. Cand crema e rece se adauga in margarina frecata. Se pune peste prajitura.


Retete similare