Prajitura cu vanilie si visine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 100 ml      ulei
  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 650 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru cele 2 foi se bat bine 2 oua cu un praf de sare si 100 g zahar, se pune uleiul (100ml), cate putin. Se adauga 200 ml lapte si se mixeaza. 220 g faina se cerne cu praful de copt si 2 linguri cacao si se adauga in ploaie. Va rezulta o compozitie mai lichida (gen smantana mai groasa). Se imparte compozitia in 2 parti, se tapeteaza tava, se pune o parte din compozitie, se intinde uniform si se coace 15-20 minute la 160 grade. Inainte de asamblare, foile se ung (cu o pensula) cu un sirop de zahar cu esenta de rom. Crema: 400 ml lapte, 3 linguri de faina si 2 vanilii se fierb. Dupa racire se amesteca cu 200 g de margarina Unirea pentru creme si 200 g zahar pudra.

2. Spuma: 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar. Se fierb la bain-marie. Peste ultima foaie se aseaza (cat de cat uniform) visinele scurse de zeama, apoi se toarna spuma fierbinte si se niveleaza.

3. Glazura: 100g zahar, 3 linguri apa, 3 linguri cacao si 100 g margarina Unirea Original se fierb pana se ingroasa. Asamblare: foaie-crema-foaie-visine+spuma-glazura.


Retete similare