Prajitura cu visine

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 400 ml      Frisca
  • 125 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      faina
  • Cirese      fructe
  • 100 grame      nuca

Mod de preparare

1. Se amesteca la robot margarina+zaharul pudra, apoi adaugam faina si nuca macinata. Compozitia este destul de groasa asa ca o sa va chinuiti putin cand o asezati in tava (eu am intins-o cu un cutit).

2. Se introduce la cuptor pentru 10-15 minute la foc viu. Se raceste.Intre timp pregatim crema. Crema se bate cu 50 gr zahar pudra apoi se adauga frisca batuta. Se intinde peste blatul racit. Visinele se amesteca cu 1 lingura de zahar apoi se scurg de sucul care il lasa si se asaza uniform peste crema.

3. Sucul se completeaza cu apa pana la 250 ml si se amesteca cu praful de tort-gelle rosu. Se pune la foc mic pentru 1 minut amestecand continuu. Acest sirop se intinde rapid peste visine, iar daca se intareste repede siropul se mai incalzeste putin la foc.


Retete similare