Prajitura cu visine

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 ml      Frisca
  • 200 grame      nuca
  • 4 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pui la fiert laptele cu zaharul, iar cand fierbe adaugi margarina si cacao. Amesteci mereu cu telul sa nu se prinda, pana devine o pasta omogena, ca o smantana.

2. Lasi apoi sa se raceasca si opresti o cana din compozitie, iar in restul adaugi pe rand galbenusurile. Bati albusurile spuma cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Le incorporezi in compozitia cu galbenusuri, adaugi nucile, visinele, faina, praful de copt si amesteci usor.

3. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dai la cuptorul preincalzit. Compozitia cu cacao oprita o incalzesti pe baie de aburi si o torni peste prajitura. Lasi prajitura la rece se se intareasca glazura, apoi o decorezi cu frisca.


Retete similare