Prajitura cu visine

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 200 ml      Frisca
  • 150 grame      nuca
  • 2 linguri      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 29 linguri      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi I: 7 linguri zahar, 3 linguri apa, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 4 linguri faina. Asesteci ingredientele, framanti un aluat si intinzi pe rand 2 foi pe care le coci pe dosul tavii. Foi II:4 albusuri, 8 linguri zahar, 4 linguri faina, 150 g nuca macinata. Amesteci ingredinetele, framanti un aluat si intinzi pe rand 2 foi pe care le coci pe dosul tavii.

2. Crema I (maro): 4 galbenusuri, 8 linguri zahar, 1 lingura cacao, 4 linguri apa, 1 pachet margarina Unirea, visine dupa gust. Pui intr-o cratita 4 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, o lingura de cacao si cu 4 linguri de apa si lasi sa fiarba pe aburi. Cand crema este fiarta si batuta cu telul bine, lasi sa se raceasca si adaugi margarina. In crema poti adauga visine. Crema II (de gelatina): 2 oua, 6 linguri zahar, 1 plic gelatina, 200 ml frisca. Pui gelatina la inmuiat pana bati ouale cu zaharul pe aburi. Cand crema este fiarta adaugi gelatina si lasi compozitia la rece apoi pui peste ea 200 ml frisca.

3. Asamblarea: Foaie maro apoi crema maro, foaie de nuca apoi crema de gelatina, foaie de nuca si apoi crema maro.


Retete similare