Prajitura cu zahar caramel

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 15 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 3      oua
  • 60 ml      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Crema se face asa: 1.jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza;se adauga ouale batute cu restul de zahar. 2.se amesteca incontinuu pana se omogenizeaza compozitia. 3.se adauga margarina, laptele, se bate in continuare apoi la sfarsit punem nuca.

2. Se da jos de pe foc si lasam sa se raceasca. Cu aceasta compozitie umplem foile(5 foi, 4 straturi de crama, foi din pachet mic).

3. Ultima foaie se glazureaza cu ciocolata topita sau alt decor la alegere (zahar vanilat). Dam la rece apoi taiem romburi, dreptunghiuri, patrate, la alegere.


Retete similare