Prajitura Dariutza

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 6 linguri      zahar pudra
  • 150 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 200 grame      ciocolata
  • 100 grame      cacao
  • 400 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 4 linguri      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 6 oua,6 linguri zahar, 6 linguri faina. Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar pudra iar galbenusurile cu doua lg de zahar pudra si razatura de portocale.Se amesteca lejer cele doua compozitii peste ele adaugam faina cernuta si o incorporam usor. Pe hartie de copt intindem doua foi care le coacem la foc potrivit fara a le rumeni prea tare

2. Crema: 4 oua, 400gr zahar tos, 4 linguri lapte, 20 ml esenta rom, 100gr cacao, 450 grame de margarina. Ouale ,zaharul si laptele se bat bine si se pun la fiert pe baie de apa pana ce se ingroasa.Peste aceasta compozitie adaugam cacao cernuta amestecam bine si lasam sa se raceasca.Mixam aceasta compozitie impreuna cu margarina iar la final aromatizam cu rom.Umplem cele doua foi cu crema. Se pune crema si deasupra..Se da la rece dupa care se glaseaza cu glazura.

3. Glazura: 200 grame ciocolata, 150ml frisca, 50 grame margarina. Glazura se prepara astfel:ciocolata ,frisca si margarina se tin pe foc pana ce compozitia incepe sa se topeasca amestecand continuu, fara a o fierbe.


Retete similare