Prajitura data prin nuca de cocos

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 pachet      praf de copt
  • lingura grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 1      oua
  • 100 ml      lapte
  • 30 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      faina

Mod de preparare

1. Incingem cuptorul la 180 de grade. Amestecam intai margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul, oul si mierea. Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca o spuma.Adaugam restul ingredientelor si continuam sa amestecam pana avem o compozitie omogena...pe care o turnam intr-o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.

2. Coacem prajitura 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam sa se raceasca.

3. Intr-o craticioara, la foc mic, topim margarina.apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste tot.Apoi adaugam cacaua, esenta de rom si laptele. Lasam siropul sa fiarba 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc si il lasam sa se raceasca complet. Le trecem prin sirop dupa care prin nuca de cocos.


Retete similare