Prajitura de Craciun

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 400 grame      nuca
  • 50 grame      unt
  • 60 grame      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 750 grame      zahar tos
  • 9      oua
  • 1000 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: Se amesteca 8 albusuri, 500 g zahar, 400 g nuca macinata, 4 cani faina, 3 linguri cacao, 1/2 plic praf de copt. Se da la cuptor 30-45 de minute.

2. Crema: Se fierb la baie de aburi 8 galbenusuri, 1 ou intreg, 250 g zahar, 4 linguri praf de copt, 3 linguri cacao, 100 g ciocolata, o esenta rom. Se amesteca si un pachet de margarina dupa ce s-a racit compozitia.

3. Glazura: Se topesc 200 gr ciocolata amaruie, 100 gr ciocolata alba si 50 gr unt. Se pune crema peste blatul racit, apoi se toarna deasupra glazura.


Retete similare