Prajitura de post cu coca-cola

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 8 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 350 grame      nuca
  • 40 grame      cacao
  • 2 cana      zahar tos
  • 3 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se aseaza zaharul intr-un vas ( o cana), se amesteca putin cate putin cu coca-cola, esenta de rom, bicarbonatul, uleiul, mierea si 50 g nuci macinate, la final se adauga faina. Se aseaza o hartie pentru copt in tava, se adauga compozitia si se coace cam 35 minute.

2. Crema: intr-un vas mic se caramelizeaza putin zaharul tos( o cana) se adauga incet apa si nucile care au fost prajite si taiate mici cu cutitul. Se raceste se adauga 200 g margarina Unirea Original, si nessul. Se aseaza apoi peste blatul rece.

3. Glazura: Se fierbe cam jum. ceasca apa cu 50 g margarina, si se toarna foarte repede peste cacaua si zaharul pudra asezate in prealabil intr-un vas. Se raceste, se aseaza peste crema si se orneaza cu ness si nuci macinate.


Retete similare