Prajitura de post cu lamaie

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 linguri      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 10 linguri      ulei
  • 6 linguri      zahar tos
  • 7 linguri      gris
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile: 10 linguri de apa minerala, 10 linguri ulei, zahar, o lingurita amoniac fin, o lingurita de zahar pudra, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat usor de intins. Preparare: din ingrediente se face o coca buna de intins, din care se coc 4 foi pe dosul tavii, atentie sa nu se arda, sa fie potrivit.

2. Crema I: 4/6 linguri nuci pisate, 3/4 linguri de gem. Preparare: se amesteca gemul cu nucile pisate. crema II: un pachet de margarina Unirea, 6 linguri de zahar, o lamaie (coaja rasa si zeama stoarsa separat), 7 linguri de gris si apa 21 de linguri Preparare: se fierbe grisul in apa cu zeama de lamaie si coaja, separat se amesteca margarina cu zaharul si se omogenizeaza cu grisul fiert si racit.

3. Montarea prajiturii: pe prima foaie se intinde jumatate din crema II, se pune a 2 foaie si se intinde crema I...foi peste foi cu umplutura intre ele. Se pune iar cealalta jumatate din crema II si ultima foaie peste. Se preseaza putin ca sa se aseze cremele de blaturi, se pudreaza cu zahar, se baga la frigider si preferabil sa se taie a 2 zii deoarece devine foarte pufoasa si foarte placuta.


Retete similare