Prajitura de post

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 9 linguri      zahar pudra
  • 400 grame      gem
  • 1 cana      nuca
  • Lamai      fructe
  • 14 linguri      ulei
  • 14 linguri      zahar tos
  • 8 linguri      gris
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Foi: 14 linguri apa minerala, 14 linguri zahar, 14 linguri ulei, un plic amoniac stins in otet, faina cat cuprinde, sa-ti iasa o coca elastica. Imparti coca in 4 si le coci pe dosul tavii.

2. Crema I: 1 borcan gem 400 g, mai gros (prune, caise), o cana nuci macinate. Crema II: 2 cani si jumatate de apa, 8 linguri gris, 9 linguri zahar pudra, 250 g margarina unirea pentru creme, o lamaie. Se fierbe apa, zaharul si grisul pana se face colarez. Se da la rece, cand mai e inca calduta se pune margarina si se amesteca bine, apoi se adauga si coaja si zeama de la lamaie.

3. In tava se aseaza: foaie - 1/2 crema II - foaie - crema I - foaie - crema II - foaie. Deasupra se pune zahar pudra.


Retete similare