Prajitura de primavara

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar pudra
  • 2 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 15 linguri      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 4 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri cacao si 2 linguri ulei. Separat se bat albusurile spuma si se amesteca cu restul compozitiei. Se adauga 4 linguri faina si 1 praf de copt stins cu putin otet. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de cuptor (dimensiuni aprox. 30x35cm) si se coace la 175 grade, aprox. 25-30 min. Cand este gata se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

2. Crema 1: Se amesteca 500 grame branza proaspata de vaci cu 200 grame margarina Unirea pentru creme si 250 grame zahar pudra. Crema rezultata se intinde pe blat. Crema 2: 2 plicuri de budinca de vanilie se prepara cu 750 ml suc Fanta de portocale impreuna cu 8 linguri de zahar conform instructiunilor de pe ambalaj (se amesteca 10 linguri de suc cu praful de budinca, restul sucului se pune pe foc. Cand sucul incepe sa fiarba se adauga amestecul si se amesteca continuu pana se ingroasa). Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dar nu pana se intareste, ramanand de o consistenta fluida ce permite turnarea lui peste Crema 1.

3. Prajitura se lasa minim 2 ore la racit pentru a se putea taia. O parte din prajituri vor fi ornate cu panselute iar cealalta parte se lasa simpla, intercalandu-se cu cele ornate. Pentru pregatirea panselutelor se bate un albus spuma si cu o pensula se unge fiecare petala. Apoi se pudreaza cu zahar tos si se lasa la uscat. Dupa ce se usuca se folosesc la ornat.


Retete similare