Prajitura delicioasa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      cacao
  • 530 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat:5 albusuri batute spuma,se adauga 350 grame zahar. Galbenusurile toate 9 se freaca cu margarina Unirea apoi se adauga in albus si la urma 250 grame haina. Se unge o tava de placinta cu margarina si se pudreaza cu faina.se baga la cuptor. Se coace la foc potrivit pana se intareste .

2. Cat timp se coace blatu se prepara bezeaua: 4 albusuri batute spuma in care se aduga 200 de grame de zahar fiert cu linguri de apa.Se adauga fierbinte peste albusurile batute spuma si se mai bate 2-3 minute.

3. Dupa ce se intareste blatul si se coace pe trei sferturi se scoate din cuptor se intinde pe toata suprafata gemul si peste gem se intinde bezeaua uniform.se introduce din nou la cuptor pana se intareste bezeaua aproximativ 10 minute la foc mic.Glazura se prepara din: 3 linguri cacao, o lingura esenta rom, 3 linguri apa, 6 linguri zahar. Se pun la fiert in momentul cand sa topit bine zaharul se ia de pe foc si se adauga 150 grame margarina si se amesteca pana se topeste margarina.


Retete similare