Prajitura din foi cu miere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri      cacao
  • 240 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 230 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca oul cu zaharul, mierea si margarina Unirea pana se omogenizeaza. Se adauga laptele, bicarbonatul stins si faina cat cuprinde. Se intind 4 foi subtiri care se coc pe fundul tavii.

2. Crema: 2 cani lapte, 7 linguri zahar, 2.5 cani faina, esenta de rom, 4 linguri cacao, care se fierb la foc mic amestecand continuu. Cand se formeaza o "ciulama" groasa se adauga diferenta de la pachetul de margarina (220 g). Se umplu foile cu crema punandu-se si pe ultima un strat subtire de crema ce se poate acoperi, dupa preferinte, cu nuca de cocos sau nuca pisata.

3. Foile din aluat se pot pastra chiar si 30 zile. Prajitura se taie a doua zi.


Retete similare