Prajitura din martipan

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 80 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 250 grame      gris
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat 200 grame margarina Unirea, 200 grame zahar, 3 oua, 200 grame faina, 1 lingura praf de copt, 1 varf de sare, 150 grame smantana, 2 linguri cacao Martipan: 250 grame margarina Unirea pentru creme, 200 grame zahar pudra, 250 grame gris, 1 lingura rom, 5 picaturi aroma de migdale Glazura de ciocolata: 125 grame ulei de cocos, 125 grame zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri rom, 1 ou In plus: hartie de copt si bucatele de zahar colorate pentru decor

2. Margarina si zaharul se bat spuma, apoi se adauga ouale, se incorporeaza faina, praful de copt, sarea, smantana, cacaoa si se amesteca. Aluatul se pune pe hartia de copt pusa in tava, se intinde si se pune la cuptorul preincalzit, la foc mic pentru 25-30 de minute. Cand e gata se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

3. Pentru martipan se topeste margarina pentru crema, se adauga zaharul pudra si grisul si se lasa sa dea intr-un clocot. Se pune romul, aroma de migdale, apoi se intinde pe coptura. Se incinge uleiul de cocos, se lasa sa se raceasca. Se amesteca romul cu oul, se incorporeaza zaharul si uleiul de cocos si se pune compozitia pe martipan. Se decoreaza cu bucatele de zahar colorat. Se taie in patrate sau dreptunghiuri, dupa plac.


Retete similare