Prajitura dodo

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 200 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 140 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat albusurile tare dupa care se adauga 200 grame zahar, un praf de sare, galbenusurile, coaja rasa a unei lamai. Se incalzeste pe foc 200 grame margarina Unirea original (fara a se lasa sa fiarba) si se toarna calduta peste restul ingredientelor, se adauga 300 grame faina si praful de copt stins cu otet. Se toarna aluatul intr-o tava de cuptor si se coace timp de aprox. 25 minute. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

2. Crema de vanilie: Se prepara pe foc 2 plicuri de budinca de vanilie cu 600 ml lapte si 5-6 linguri de zahar. Cand crema este gata se ia de pe foc si se adauga putina zeama de lamaie si 100 grame margarina Unirea pentru creme amestecandu-se energic. Se lasa apoi la racit. Se insiropeaza blatul cu un sirop facut pe foc prin topirea a 2-3 linguri zahar sau zahar vanilinat intr-un pahar de apa. Dupa insiropare se intinde crema de vanilie.

3. Crema de branza: Se freaca 500 grame de branza proaspata cu 430 ml de frisca lichida (batuta in prealabil) si 100 grame de zahar vanilinat. Se intinde crema de branza deasupra cremei de vanilie si apoi se aseaza deasupra biscuitii. Se lasa la racit prajitura. Dupa cel putin 1 ora se taie prajitura cu un cutit subtire, printre biscuiti. Se topeste 200 grame ciocolata alba cu 70 ml frisca lichida si se toarna deasupra biscuitilor. Se poate orna cu flori din zahar din comert sau se poate lasa simpla.


Retete similare