Prajitura Doina

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 5 linguri      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 450 grame      nuca
  • 4 linguri      cacao
  • 2 cana      zahar tos
  • 2 cana      faina
  • 300 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: Se freaca 250 ml cola cu 1 cana zahar, 1 lingurita bicarbonat, 150 g margarina Unirea original, 1 esenta rom, 2 linguri miere de albine, 200 g nuci macinate, 2 cani faina si 1 lingurita sare. Compozitia formata se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se verifica din cand in cand si cand aluatul a crescut si s-a copt, se scoate.

2. Crema: Se caramelizeaza o cana de zahar cu 1/2 cana apa si 250 g nuci taiate marunt. Dupa ce se raceste compozitia se adauga 250 margarina Unirea pentru creme si 2 pliculete de ness si se omogenizeaza bine.

3. Glazura: Se amesteca intr-un vas pe foc 4 linguri cacao cu 5 linguri zahar pudra, 50 g margarina Unirea pentru creme si 4 linguri apa pana se topeste si omogenizeaza totul. Dupa ce batul se raceste se intinde crema peste blat si apoi glazura.


Retete similare