Prajitura dulce

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 120 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 450 grame      faina
  • 20 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund de tava uns cu ulei sau untura. Se prepara crema: se amesteca 6 linguri zahar cu 6 linguri faina si putin cate putin 1/2 l. lapte rece. Se pune pe foc si se amesteca mereu, se fierbe crema, care trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase.Se ia de pe foc si, imediat, se incorporeaza in crema fierbinte margarina UNIREA taiata bucatele, in prealabil, apoi se adauga vanila, se amesteca bine si se umplu foile. Se prepara glazura: se amesteca cacaoa cu zaharul si putina apa cat sa le dizolve. Se pune la fiert, se amesteca mereu, apoi se adauga margarina UNIREA se amesteca in continuare ca aceasta sa se dizolve si se acopera prajitura. Cine nu doreste sa o glazureze, o poate pudra cu zahar praf. Se taie abia a doua z

2. Se prepara crema: se amesteca 6 linguri zahar cu 6 linguri faina si putin cate putin 1/2 l. lapte rece. Se pune pe foc si se amesteca mereu, se fierbe crema, care trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase.Se ia de pe foc si, imediat, se incorporeaza in crema fierbinte margarina UNIREA taiata bucatele, in prealabil, apoi se adauga vanila, se amesteca bine si se umplu foile.

3. Se ia de pe foc si, imediat, se incorporeaza in crema fierbinte margarina UNIREA taiata bucatele, in prealabil, apoi se adauga vanila, se amesteca bine si se umplu foile.


Retete similare