Prajitura egipteana

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 6 linguri      zahar pudra
  • 200 ml      Frisca
  • 240 grame      nuca
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 330 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 340 ml      lapte
  • 1.5 linguri      faina
  • 170 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se coc 3 foi pe dosul tavii! Fiecare foaie va fi preparata din: 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina, 40 g nuci macinate. Batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri.

2. Se prepara crema de vanilie din: 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 340 ml lapte, 2 linguri faina, 170 g Margarina Unirea pentru creme, esenta de vanilie, zahar vanilat. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu faina, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se “dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

3. Pentru a 2-a crema o sa folisim: 200 ml frisca, 150 g zahar, 120 g nuci zdrobite bucati mai mari. Topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim ( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul). Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el. Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.Se lasa la frigider cateva ore si se taie cu un cutit ascutit. Pofta buna


Retete similare