Prajitura Eugenia

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 200 ml      Frisca
  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 15 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 2 linguri      gris
  • 7 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Curatam 1 kg de mere, le radem si punem peste ele praf de scortisoara si 8 linguri zahar. Intr-un alt vas radem eugeniile. Intr-o tava de 20/30 intindem cu grija toata margarina, peste ea presaram eugeniile rase. Peste eugenii in tava punem merele rase ,stoarse si amestecate cu 2 linguri gris.

2. Continuam sa facem compozitia pt un blat simplu de tort. Separam albusele si batem bine, iar cand se fac spuma punam zaharul 7 linguri si continuam. Adaugam galbenusele si 7 linguri faina. Aceasta compozitie o turnam in tava peste mere. Dam la cuptor pt 30-35 min. Dupa ce s-a copt rasturnam prajitura pe o tava si vom avea partea cu eugenii deasupra .

3. Cand este rece prajitura punem frisca, taiem si ornam cu fructe confiate sau proaspete. Eu am folosit bobite de rodii.


Retete similare